Det välkända fallet

Det välkända fallet

Efter gårdagen långa dygn vaknar jag vid 9:15, lite senare än vanligt. Men det var så varmt i stugan att man höll på att smälla av, så hur trött jag än var efter gårdagen så var jag tvungen att gå upp. Det var pappa som var mest morgonpigg idag med en uppstigning strax innan klockan 8 idag.

Vi beslutade oss idag för att åka och kolla in fiskeredskapsaffären och fallet vid Valsjöbyn. Det ser ut som alla andra år vi vart där och det är nog 3’e eller 4’e gången jag är där, men det är lika magiskt vackert varje gång man ser det. Jag har nog en fallenhet för naturliga vattenfall. Ljudet, fukten och hur naturen skapas runt om är verkligen vackert.

När våran lilla titt tog slut ville farfar titta på den så kallade gränsen till Norge. Så vi åkte ett par kilometer med bilen och susade förbi “gränsen”, vilken är icke existerande här uppe.

Väl tillbaka till stugan var jag helt utmattad av gårdagens långa dag och dagens värme. Jag vilade i nästan två timmar och vaknade och kände lite mer pepp för att åka ut och fiska igen. Vilket vi gjorde! Vid 18:00 åkte vi åkte vi ut på Rörvattnet. Pappa lyckades ta upp första fisken i båten, men jag är inte sen därefter. Så varsin landad fisk på fluga både för mig och pappa. Tyvärr fick inte farfar mer än något hugg.

Efter ca 1.5 timmas fiske dök det upp mycket mörka moln på himmelen. Vädret här upp vänder extremt snabbt, och det börjar åska och regna som aldrig förr. När det åskar vill man verkligen inte sitta ute på en sjö i en båt med ett karbonfiber-spö i näven. Så det var bara att vända hem…

När vi kommer upp till stugan tar vi varsin stadig whisky för att “fira” nederlaget av fisket och vi avslutar kvällen med två partier Chicago, som slutar i varsin vinst till pappa och farfar. Jag blev utan vinst men hade väldigt trevligt ändå.

Nu sitter jag och kollar på Engelska Första Dejten själv vaken i stugan. Det får mig att tänka på min Josefine där hemma. Jag saknar henne verkligen jättemycket. <3

Det är dags att dricka upp det sista ur min whisky och hoppa in i duschen för att få bort det mycket effektiva myggmedlet.

Det finns en uppdaterad fiska tabell nedan som vanligt. Skål, tack för mig och god natt!

Namn Antal fisk
Stefan 16 (+1)
Conrad 7 (+1)
Ingvar 3
Totalt 26 (+2)